به گزارش گروه اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، عباس آخوندی، صبح امروز در مراسم یازدهمین همایش بین المللی سواحل بنادر و سازه های دریایی با بیان این که ارتقای تجهیزات و فناوری در مدیریت بندری یکی از برنامه های ما در حوزه دریاست، اظهار کرد: موظف هستیم آموزش دریانوردی و تمام مشاغل وابسته به دریا را توسعه دهیم. در این رابطه از مدیرعامل سازمان خواسته ام از تمام مراکز آموزشی وابسته به دریا حمایت کند. توسعه اقتصاد دریایی برای ما مهم است.
وی با اشاره به ضرورت ارتقای سطح مدیریت و سازمان بنادر به سطح جهانی با مدیریت با استاندار جهانی گفت: دریاها و بنادر دورازه ما به جهان هستند. نمی توانیم این بنادر را با مدل های مدیریتی گذشته اداره کنیم و باید آخرین فناوری ها در بنادر به کار گرفته شوند. باید سهم اقتصاد ایران از حمل و نقل دریایی را افزایش دهیم.
وی بیان کرد: ظرفیت پذیری و افزایش جمعیت بنادر کشور یکی دیگر از مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد. جمعیت ایران در حال تمرکز در کمتر از 10 شهر بزرگ است، نکته بسیار مهم این است جمعیت شهری در 10 شهر مرکزی کشور سکونت دارند. فقط تهران و پیرامون آن 15 میلیون نفر ساکن هستند. این در حالی است که بهترین امکانات زیستی را در سواحل ایران داریم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: : سواحل شمالی به طور نابسامانی مورد استفاده قرار گرفته که بخشی از آن به عنوان خانه دوم مورد استفاده قرار میگیرد. این در حالی است که سواحل جنوب با کمبود جمعیت مواجه است.
آخوندی تاکید کرد: توسعه سواحل جنوب در دستور کار دولت یازدهم قرار دارد و اگر بتوانیم مدیریت یکپارچه را با همکاری همه ارگان ها و دستگاه های ذی ربط به طرح عملیاتی تبدیل کنیم نکته بسیار مهمی است. ظرفیت های توریستی ، گردشگری و سفرهای دریایی در کمترین بهره برداری در وضع موجود است. در کنار بحث بنادر به عنوان ایستگا های حمل و نقل باید به فکر ترمینال های دریایی مسافری هم باشیم. باید از تمام ورزش های دریایی استفاده کنیم و بتوانیم از تمام ظرفیت های شیلات استفاده کنیم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: به زودی طرحی را در راستای یکپارچه سازی سواحل کشور در شورای معماری و شهرسازی به تصویب می رسانیم. امیدوارم بحث دریا به عنوان یک منبع درآمد اقتصادی برای ایران به عنوان مزیت نسبی و رقابتی در دستور کار نهادهای اجتماعی و اقتصادی قرار گیرد تا شاهد سکونت جمعیت بیش از این در سواحل باشیم.
آخوندی خاطرنشان کرد: در بحث توسعه کریدورهای بین المللی به دنبال ارتباط یکسره و طولی بندر شلمچه تا گواتر در دریای عمان هستیم تا ارتقای سواحل را داشته باشیم.
وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به کارشکنی ها و جنگ افروزی های رژیم صهیونیستی در مذاکرات هسته ای با گروه 1+5 گفت: شخصا معتقدم که با اراده ملت های جهان و ایران و همچنین رهبر معظم انقلاب می توانیم از این شرایط عبور کنیم.